ßßß Cookit - przepis na Indyk z warzywami i makaronem

Indyk z warzywami i makaronem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
piersi indyka 250 gramów
warzywna mieszanka chińska 1 sztuk
imbir (3 cm)1 sztuk
olej 6 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
sok pomarańczowy 0,5 szklanek
mąka kukurydziana 1 łyżek stołowych
pestki słonecznika 2 łyżek stołowych
dymka 1 łyżek stołowych
makaron ryżowy 150 gramów
Wykonanie:
Mięso pokroić na kawałki, a oczyszczony imbir zetrzeć na tarce.
Sos: wymieszać sos sojowy, ocet, miód, sok pomarańczowy, koncentrat, imbir i mąkę kukurydzianą. Na suchej patelni uprażyć słonecznik i odstawić. Olej rozgrzać na dużej patelni i usmażyć na nim mięso. Zarumienione przełożyć na talerz, a na patelnię wrzucić zamrożone warzywa i podgrzewać do rozmrożenia. Dodać usmażone mięso i wlać sos. Mieszając, podgrzewać 2 minuty, aż sos zgęstnieje. Podawać z makaronem ugotowanym wg przepisu na opakowaniu. Danie posypać pestkami słonecznika i posiekaną dymką. Można też podawać z ryżem.
Uwagi:
Mięsa przed smażeniem nie solić, ponieważ sos sojowy jest słony.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10171/Indyk-z-warzywami-i-makaronem