Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
piersi indyka 250 gramów
warzywna mieszanka chińska 1 sztuk
imbir (3 cm)1 sztuk
olej 6 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
sok pomarańczowy 0,5 szklanek
mąka kukurydziana 1 łyżek stołowych
pestki słonecznika 2 łyżek stołowych
dymka 1 łyżek stołowych
makaron ryżowy 150 gramówWykonanie:
Mięso pokroić na kawałki, a oczyszczony
imbir zetrzeć na tarce.Sos: wymieszać
sos sojowy,
ocet,
miód,
sok pomarańczowy, koncentrat,
imbir i
mąkę kukurydzianą. Na suchej patelni uprażyć
słonecznik i odstawić.
Olej rozgrzać na dużej patelni i usmażyć na nim
mięso. Zarumienione przełożyć na talerz, a na patelnię wrzucić zamrożone warzywa i podgrzewać do rozmrożenia. Dodać usmażone
mięso i wlać sos. Mieszając, podgrzewać 2 minuty, aż sos zgęstnieje. Podawać z
makaronem ugotowanym wg przepisu na opakowaniu. Danie posypać
pestkami słonecznika i posiekaną
dymką. Można też podawać z
ryżem.Uwagi:
Mięsa przed smażeniem nie solić, ponieważ
sos sojowy jest słony.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: