ßßß Cookit - przepis na Indyk w sosie słodko kwaśnym

Indyk w sosie słodko kwaśnym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś indyka 500 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
dymka 100 gramów
ananas konserwowy w kostce 1 puszka
imbir - kawałek 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
bulion warzywny 0,5 szklanek
sos sojowy 3 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso oraz oczyszczoną paprykę pokroić w paski. Oczyszczoną dymkę pokroić w krążki. Oczyszczony czosnek razem z imbirem zetrzeć na tarce. Z mąką ziemniaczaną wymieszać bulion, 4 łyżki soku ananasowego, sos sojowy, 2 łyżki oleju, ocet z miodem, imbir oraz czosnek.
Mięso smażyć 3 minuty na gorącym oleju i odstawić. Na tym samym tłuszczu podsmażyć paprykę i osączonego ananasa. Dodać sos i 3 minuty gotować.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10777/Indyk-w-sosie-slodko-kwasnym