« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopierś indyka 500 gramówpapryka czerwona 1 sztukpapryka zielona 1 sztukdymka 100 gramówananas konserwowy w kostce 1 puszkaimbir - kawałek 1 sztukczosnek 1 ząbkibulion warzywny 0,5 szklaneksos sojowy 3 łyżek stołowycholej 3 łyżek stołowychmiód 1 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychocet winny 2 łyżek stołowychWykonanie:Umyte, osuszone mięso oraz oczyszczoną paprykę pokroić w paski. Oczyszczoną dymkę pokroić w krążki. Oczyszczony czosnek razem z imbirem zetrzeć na tarce. Z mąką ziemniaczaną wymieszać bulion, 4 łyżki soku ananasowego, sos sojowy, 2 łyżki oleju, ocet z miodem, imbir oraz czosnek.Mięso smażyć 3 minuty na gorącym oleju i odstawić. Na tym samym tłuszczu podsmażyć paprykę i osączonego ananasa. Dodać sos i 3 minuty gotować.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: