ßßß Cookit - przepis na Schab z papryką

Schab z papryką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
schab bez kosci 500 gramów
cebula dymka 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
papryka zielona 0,5 sztuk
papryka czerwona 0,5 sztuk
imbir, kawałek 1 sztuk
sok pomarańczowy 100 mililitrów
ocet 3 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
koncentrat pomodorowy 1 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
białko 1 sztuk
sos sojowy 2 łyżek stołowych
wódka 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Umyty schab pokroić w kostkę o boku 2,5 cm. Z białka, soli, wódki i sosu sojowego przygotować marynatę, zalać pokrojone mięso, wymieszać i marynować 30 minut.
Oczyszczone papryki pokroić na kawałki w kształcie rombu o boku 2,5 cm. Oczyszczone cebulki pokroić podobnie jak papryki. Oczyszczony imbir i czosnek drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso na jasnobrązowy kolor. Wyjąć z patelni i osączyć z tłuszczu.
Na gorącym oleju podsmażyć imbir i czosnek, dodać cebulki i paprykę. Smażyć jeszcze 1 minutę, ciągle mieszając. Wlać sok pomarańczowy wymieszać z mąką, dodać ocet, cukier i koncentrat pomidorowy. Gotować stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Włożyć mięso i gotować jeszcze przez 1 minutę. Przełożyć na półmisek i od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4879/Schab-z-papryka