Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
schab bez kosci 500 gramów
cebula dymka 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
papryka zielona 0,5 sztuk
papryka czerwona 0,5 sztuk
imbir, kawałek 1 sztuk
sok pomarańczowy 100 mililitrów
ocet 3 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
koncentrat pomodorowy 1 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
białko 1 sztuk
sos sojowy 2 łyżek stołowych
wódka 1 łyżek stołowychWykonanie:Umyty
schab pokroić w kostkę o
boku 2,5 cm. Z
białka,
soli,
wódki i
sosu sojowego przygotować marynatę, zalać pokrojone
mięso, wymieszać i marynować 30 minut.Oczyszczone
papryki pokroić na kawałki w kształcie rombu o
boku 2,5 cm. Oczyszczone
cebulki pokroić podobnie jak
papryki. Oczyszczony
imbir i
czosnek drobno posiekać.Na patelni rozgrzać
olej i smażyć
mięso na jasnobrązowy kolor. Wyjąć z patelni i osączyć z tłuszczu.Na gorącym
oleju podsmażyć
imbir i
czosnek, dodać
cebulki i
paprykę. Smażyć jeszcze 1 minutę, ciągle mieszając. Wlać
sok pomarańczowy wymieszać z
mąką, dodać
ocet,
cukier i
koncentrat pomidorowy. Gotować stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Włożyć
mięso i gotować jeszcze przez 1 minutę. Przełożyć na półmisek i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: