Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
schab bez kosci 500 gramów
cukinia 2 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
cebula 2 sztuk
imbir swieży 30 gramów
wino białe wytrawne 3 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
pieprz 0,25 łyżek deserowychmieszanka \"chińska\" 0 , 5 łyżek deserowychWykonanie:Obrany
imbir pokroić w drobniutką kostkę i wymieszać z koncentratem,
winem,
sosem sojowym,
olejem,
pieprzem i przyprawą chińską. Umyte
mięso,
cebulę i
cukinie pokroić w cienkie plastry. Oczyszczoną
paprykę pokroić w dość duże kawałki. Warzywa i
mięso ułożyć na głębokim półmisku, polać marynatą, przykryć i wstawić na 3,5h do lodówki. Na 4 szpadki nadziewać
mięso,
paprykę,
cukinię i
cebulę. Piec na grillu lub w nagrzanym piecyku. W czasie pieczenia smarować marynatą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: