ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoschab bez kości 850 gramówwęgierki 300 gramówczosnek 2 ząbkiimbir - kawałek 1 sztukcukier 2 łyżek stołowychsos sojowy 1 łyżek stołowychnasiona anyżku 0,25 łyżek deserowychocet jabłkowy 1 łyżek stołowychcebulka 2 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić na kotlety i lekko rozklepać.Sos: oczyszczone śliwki pokroić, a imbir posiekać i włożyć do rondla. Dodać posiekaną dymkę i zmiażdżony czosnek, śliwki, sos sojowy, cukier, anyżek, mieszając, doprawić solą oraz pieprzem i gotować 20 minut, od czasu do czasu mieszając, a w razie potrzeby dolać wodę. Śliwki powinny się całkiem rozgotować. Wlać ocet i gotować bez przykrycia 10 minut, aż sos zgęstnieje.Przygotowanym sosem posmarować rozklepane plastry mięsa i upiec z obu stron na grillu. Przełożyć na talerz, polać resztą sosu i podawać z pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaSosy i pastyKomentarze:Autor: BeciaData: 2010-06-12Swoimi przepisami i też tymi, które zgromadziłam w swoich zbiorach, dzielę się z innymi, aby też mogli z nich korzystać. Pozdrawiam. Becia.Autor: htomekData: 2010-06-09Becia - ne wiem ile masz lat, skad ejstes ale za twoiomi daniami i za toba pojde gdzie tylko zechcesz !! - to jest rewelacyjne !Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: