ßßß Cookit - przepis na Wieprzowina z gruszkami

Wieprzowina z gruszkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
schab środkowy 450 gramów
gruszki duże 2 sztuk
sos sojowy 1 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek deserowych
winiak 2 łyżek stołowych
czosnek posiekany 1 łyżek deserowych
swieży imbir posiekany 1 łyżek stołowych
dymki drobno pokrojone 4 sztuk
olej według uznania
Wykonanie:
Wymieszać sos sojowy z octem i winiakiem. Mięso pokroić na wąskie paski i wrzucić do marynaty. Umyte gruszki pokroić w plastry grubości 5 mm, usunąć gniazda nasienne. Czosnek, imbir i cebulki dymki (bez szczypiorku) podgrzać na oleju w patelni, ciągle mieszając, przez 2 minuty, aż będą gorące. Dodać mięso razem z marynatą, mieszając smażyć 4 minuty, aż mięso zmięknie i zacznie się rumienić. Podawać gorące na plastrach gruszki, posypane pokrojonym szczypiorkiem, odkrojonym od dymki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5311/Wieprzowina-z-gruszkami