Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
schab środkowy 450 gramów
gruszki duże 2 sztuk
sos sojowy 1 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek deserowych
winiak 2 łyżek stołowych
czosnek posiekany 1 łyżek deserowychswieży
imbir posiekany 1 łyżek stołowych
dymki drobno pokrojone 4 sztuk
olej według uznaniaWykonanie:Wymieszać
sos sojowy z
octem i
winiakiem.
Mięso pokroić na wąskie paski i wrzucić do marynaty. Umyte
gruszki pokroić w plastry grubości 5 mm, usunąć gniazda nasienne.
Czosnek,
imbir i
cebulki dymki (bez
szczypiorku) podgrzać na
oleju w patelni, ciągle mieszając, przez 2 minuty, aż będą gorące. Dodać
mięso razem z marynatą, mieszając smażyć 4 minuty, aż
mięso zmięknie i zacznie się rumienić. Podawać gorące na plastrach
gruszki, posypane pokrojonym
szczypiorkiem, odkrojonym od
dymki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: