Wykonanie
Bardzo słodkie i pyszne, kokosanki. Przepis odkryła Daria. Robi się je błyskawicznie, czas pieczenia też jest krótki. Robiłam je drugi raz, trochę się przypiekły ale dla łasuchów to żadna przeszkoda:)
Składniki250 g
wiórków kokosowych60 g
masła150 g
cukru1 łyżka
mąki ziemniaczanej2
białkaWykonanie
Masło rozpuściłam na małym ogniu, dodałam połowę
cukru, mieszałam do jego rozpuszczenia, następnie wsypałam
wiórki kokosowe.
Białka ubiłam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodałam resztę
cukru i
mąkę ziemniaczaną. Masę
białkową dodałam do wiórków z
masłem, wszystko razem wymieszałam. Z ciepłej masy zrobiłam kulki, ułożyłam na foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam 15 minut, w 140 st.
Opracowała Edyta