Wykonanie
Składniki:200 g
wiórków kokosowych,50 g
masła,3/4 szklanki
cukru,3 łyżki
mleka,2
białka z większych jaj,2 łyżeczki
mąki ziemniaczanej.Przygotowanie:Przygotować odmierzoną ilość wszystkich składników.
Masło rozpuścić w rondelku, dodać
cukier i mieszać do rozpuszczenia (na mniejszym ogniu). Dodać
mleko, chwilę jeszcze mieszać. Dodać
wiórki kokosowe, wymieszać i zdjąć z ognia. Przestudzić.
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać
mąkę ziemniaczaną.Do ubitych
białek dodać masę z wiórek
kokosowych i łyżką połączyć. Przygotować blachę, na którą wyłożyć papier do pieczenia. Łyżką nakładać i formować kokosanki. Piec w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) ok.15min. - w zależności od wielkości ( może to być krócej, jak i dłużej ). Kokosanki zdjąć z blachy jak już ostygną.Przepis na kokosanki zaczerpnęłam ze strony http://kotlet.tv/kokosanki/.Smacznego!!!