ßßß
Do zrobienia tych ciasteczek zabierałam się bardzo długo, sama nie wiem dlaczego, bo robi się je bardzo szybko. Pyszne ciasteczka, które w ekspresowym tempie zjedliśmy.... polecamSkładniki:200 g wiórków kokosowych60 g masła150 g cukru1 łyżka mąki ziemniaczanej2 białkaszczypta soliWykonanie:Masło rozpuścić w garnku następnie dodajemy 100 g cukru który rozpuszczamy z masłem.Dodajemy wiórki i mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Może wam się wydawać że masa jest za sucha... ale spokojnie tak ma być.Białka z solą ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy 50 g cukru, a po chwili mąkę ziemniaczaną. Chwilę jeszcze ubijamy.Pianę dodajemy do przestudzonej masy z wiórek. Delikatnie całość mieszamy.Wilgotnymi dłońmi lepimy kulki. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 C ok. 15 min.Smacznego