Wykonanie
Pora na trochę pikanterii. Świetna marynata nadaje
mięsu niezwykłego aromatu, soczystości oraz "pazura" ostrości. Połączenie
kolendry i
octu jabłkowego uwalnia głębie smaku
mięsa drobiowego.Składniki

- 1 kg
skrzydełek kurczakaMarynata- półtorej łyżki
słodkiej papryki- łyżeczka
pieprzy cayenne- pół łyżeczki mielonej
kolendry- 2 łyżki
octu jabłkowego- 3 łyżki
przecieru pomidorowego- 3 łyżki
oliwy-
sólDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Mięso umyć, osuszyć. Składniki marynaty połączyć ( prócz
soli ), zamarynować
mięso, odstawić na kilka godzin ( najlepiej na całą noc ).
Mięso wyłożyć na folię aluminiową posmarowaną
olejem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 o C. Piec 40 minut ( po 20 minut z każdej strony ). Po upieczeniu posolić.folię aluminiową posmarowaną
olejem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 o C. Piec 40 minut ( po 20 minut z każdej strony ). Po upieczeniu posolić.Uwaga – sprawdzona rada1) aby złagodzić smak marynaty, skrzydełka podajemy z
sosem musztardowo-
ketchupowym ( mały
jogurt, 2 łyżki łagodnej
musztardy, 1 łyżeczka łagodnego
ketchupu, szczypta
soli i
pieprzu ).Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)