ßßß
Cookit - przepis na Zapiekany omlet bez mąki ze szpinakiem i pomidorami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zapiekany omlet bez mąki ze szpinakiem i pomidorami
Składniki
Jajko
Szpinak mrożony
Pomidor
Czosnek askaloński
Papryka czerwona
Dymka
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Zioła
Chleb pełnoziarnisty
Pieczywo pełnoziarniste
Wykonanie
Święta świętami, ale trzeba zjeść coś lżejszego :)Uwielbiam takie kolory na talerzu. Do tego domowy
chleb
, zbożowa
kawa
i śniadanie takie, że hoho :)
Składniki:2
jajka
4 kostki
mrożonego szpinaku
rozdrobnionego4
pomidorki
koktajlowe1
szalotka
1/4
czerwonej papryki
1 łyżka posiekanej
dymki
1 łyżka
oliwy z oliwek
sól
pieprz
ziołowy
1 kromka domowego
chleba pełnoziarnistego
Warzywa umyć,
pomidorki
sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki
Szalotkę
drobno posiekać,
paprykę
i
pomidorki
również
Na patelni rozgrzać
oliwę
i podsmażyć
szalotkę
,
paprykę
i
pomidorki
- doprawićNagrzać piekarnik do 190 stopni C
Jajka
roztrzepać w miseczce, doprawić i przesypać do nich warzywaNa patelni, na której były podsmażane warzywa rozmrozić kostki
szpinaku
Naczynie żaroodporne wyłożyć
szpinakiem
Na
szpinak
wylać rozkłócone
jajka
z warzywami
Piec ok. 20 minut aż
jajka
się zetną, wówczas bardzo ładnie będą się kroićPosypać z wierzchu posiekaną
dymką
Podawać z kromką
pieczywa pełnoziarnistego
Na zdrowie! :)
Źródło:
http://szczesliwakuchnia.blogspot.com/2014/12/zapiekany-omlet-bez-maki-ze-szpinakiem.html
Przepisy powiązane
Strapacada – jajecznica po grecku.
Strapacada – jajecznica po grecku.
Strapacada – jajecznica po grecku.
Strapacada – jajecznica po grecku.
Strapacada – jajecznica po grecku.
Składniki powiązane (0)