ßßß Cookit - przepis na Barszcz z uszkami

Barszcz z uszkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
barszcz czerwony w proszku 1 sztuk
marchewka 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 1 sztuk
cebula 1 sztuk
por 0,5 sztuk
buraki czerwone 1 kilogramów
jabłka 500 gramów
ocet jabłkowy 2 łyżek stołowych
majeranek 2 łyżek stołowych
czosnek 1 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
mini kostka czosnek 1 sztuk
mąka 300 gramów
jajka 1 sztuk
kapusta kiszona 300 gramów
grzyby suszone 20 gramów
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Buraczki, jabłka oraz resztę warzyw oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Zalać 3 litrami wody, dodać przyprawy i całą główkę obranego czosnku, gdy barszcz się zagotuje, dodać ocet, cukier i sól. Wszystko razem gotować ok. 2 godziny na małym ogniu. Następnie odstawić zupę w chłodne miejsce do następnego dnia.
Przecedzić i doprawić barszczem w proszku dla poprawienia smaku, koloru oraz aromatu.
Uszka: z mąki, jajek, 120 ml wody oraz szczypty soli zagnieść ciasto.
Posiekana kapustę ugotować z umytymi grzybami. Dodać pokruszona mini kostkę, szczyptę gałki oraz pieprz do smaku i wymieszać.
Rozwałkować ciasto na grubość 2 mm, kieliszkiem wykroić krążki, na każdy nakładać farsz i sklejać uszka. Gotować w osolonym wrzątku 7 minut. Podawać do zupy.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Wigilia
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11342/Barszcz-z-uszkami