ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobarszcz czerwony w proszku 1 sztukmarchewka 2 sztukpietruszka 1 sztukseler 1 sztukcebula 1 sztukpor 0,5 sztukburaki czerwone 1 kilogramówjabłka 500 gramówocet jabłkowy 2 łyżek stołowychmajeranek 2 łyżek stołowychczosnek 1 sztukcukier 2 łyżek stołowychliść laurowy 1 sztukziele angielskie według uznaniamini kostka czosnek 1 sztukmąka 300 gramówjajka 1 sztukkapusta kiszona 300 gramówgrzyby suszone 20 gramówgałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Buraczki, jabłka oraz resztę warzyw oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Zalać 3 litrami wody, dodać przyprawy i całą główkę obranego czosnku, gdy barszcz się zagotuje, dodać ocet, cukier i sól. Wszystko razem gotować ok. 2 godziny na małym ogniu. Następnie odstawić zupę w chłodne miejsce do następnego dnia.Przecedzić i doprawić barszczem w proszku dla poprawienia smaku, koloru oraz aromatu.Uszka: z mąki, jajek, 120 ml wody oraz szczypty soli zagnieść ciasto.Posiekana kapustę ugotować z umytymi grzybami. Dodać pokruszona mini kostkę, szczyptę gałki oraz pieprz do smaku i wymieszać.Rozwałkować ciasto na grubość 2 mm, kieliszkiem wykroić krążki, na każdy nakładać farsz i sklejać uszka. Gotować w osolonym wrzątku 7 minut. Podawać do zupy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówWigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: