Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobarszcz czerwony w proszku 1 sztuk
marchewka 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 1 sztuk
cebula 1 sztuk
por 0,5 sztuk
buraki czerwone 1 kilogramów
jabłka 500 gramów
ocet jabłkowy 2 łyżek stołowych
majeranek 2 łyżek stołowych
czosnek 1 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznaniamini kostka
czosnek 1 sztuk
mąka 300 gramów
jajka 1 sztuk
kapusta kiszona 300 gramów
grzyby suszone 20 gramów
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Buraczki,
jabłka oraz resztę warzyw oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Zalać 3 litrami
wody, dodać
przyprawy i całą główkę obranego
czosnku, gdy barszcz się zagotuje, dodać
ocet,
cukier i
sól. Wszystko razem gotować ok. 2 godziny na małym ogniu. Następnie odstawić zupę w chłodne miejsce do następnego dnia.Przecedzić i doprawić barszczem w proszku dla poprawienia smaku, koloru oraz aromatu.Uszka: z
mąki,
jajek, 120 ml
wody oraz szczypty
soli zagnieść ciasto.Posiekana
kapustę ugotować z umytymi
grzybami. Dodać pokruszona mini kostkę, szczyptę gałki oraz
pieprz do smaku i wymieszać.Rozwałkować ciasto na grubość 2 mm, kieliszkiem wykroić krążki, na każdy nakładać farsz i sklejać uszka. Gotować w osolonym wrzątku 7 minut. Podawać do zupy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówWigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: