Wykonanie
Składniki :2 średnie
marchewki1 mały
korzeń pietruszki1 mały
seler3
jajka2 średnie
ziemniaki1 małe
jabłko2 duże
ogórki kiszone3-4 łyżki
groszku konserwowego1 mała
cebulka5 łyżek
majonezu0,5 łyżeczki
musztardysól, świeżo zmielony
czarny pieprzMarchew,
pietruszkę,
seler i
ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w łupinkach. Jeszcze ciepłe obieramy.
Jajka gotujemy na twardo i obieramy.
Jabłko obieramy, wydrążamy gniazdo nasienne.Wszystkie składniki kroimy w równą, drobną kostkę, wkładamy do dużej miski i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy
majonez i
musztardę, doprawiamy
solą i
pieprzem.Gotową
sałatkę odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.