Wykonanie
Latem napawa nas prawdziwa ochota na grilla, właśnie taka zachcianka owładnęła mną w sobotę... grillowana
kiełbaska, tosty z
mięsem mielonym, grecka
sałatka z
serem feta , gdyby nie pochmurna aura pogodowa i komary grill pewnie przeciągnął by się do bardzo późnego wieczora.Czy próbowaliście kiedyś grillować
mięso mielone? Zapewniam Was że nic straconego,
chleb tostowy z
mięsem mielonym to moja najlepsza propozycja na przysmak z grilla. Świetnie smakuje z
sosem czosnkowym.Składniki70 dag mielonej
łopatki wieprzowej1
chleb tostowy pszenny krojony
przyprawa do mięsa mielonego
majeranek2 ząbki
czosnku1
jajkotrochę
bułki tartej oraz
kaszy mannySposób
Czosnek rozgnieść wymieszać z
mięsem mielonym,
jajkiem,
bułką,
kaszą oraz
przyprawami. Gotowe nakładać na
chleb tostowy delikatnie wcierając (aby podczas pieczenia nie oddzielało się od
chleba). Tosty układać na ruszcie najpierw stroną na której znajduje się
mięso mielone, następnie przewrócić na moment na stronę samego
chlebka.Ponieważ
mięso dochodzi bardzo szybko tosty wymagają doglądania.Podawać z
sosem czosnkowym i
sałatką.
Żeglarz, kompozytor, piosenkarz - Krzysztof Malinowski