Wykonanie
Przepis zaczerpnięty ze strony Smaki Życia.Składniki:
7
jajekpół
cebuli3 duże
pieczarki1/3 pęczka
koperkuczubata łyżeczka
musztardy sarepskiejczubata łyżeczka gęstej
śmietanybułka tartaolej do smażenia25g
masłasólpieprzPrzygotowanie:6
jajek ugotować twardo.
Pieczarki i
cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na
maśle. Ugotowanie i ostudzone
jajka przeciąć wzdłuż, starając się aby skorupki jak najmniej popękały. Delikatnie wyjąć
jajka ze skorupek. Skorupki zachować.
Jajka pokroić w drobną kostkę, wymieszać z
pieczarkami,
cebulą, posiekanym
koperkiem,
musztardą,
śmietaną solą i
pieprzem. Do masy dodać surowe
jajko, wymieszać dokładnie.Gotowym farszem wypełnić skorupki, delikatnie dociskając.Rozgrzać
olej, każdą połówkę
jajka dokładnie panierować w
bułce, dociskając.Ułożyć na patelni farszem w dół, smażyć do uzyskania złotego koloru, osuszyć na bibułce.Smacznego