Wykonanie
Składniki:8
jajek ugotowanych na twardo2
cebule2
jajka1 szklanka
pieczarek w zalewie naturalnej1 kopiasta łyżka posiekanego
koperkusól i
pieprztarta bułka do panierowania
olej do smażeniaOdsączone
pieczrki oraz
jajka ugotowane na twardo drobno siekamy. Na tłuszczu smażymy drobno posiekaną
cebulę, tak aby była szklista ale nie zrumieniona, dodajemy ją do posiekanych
pieczarek i
jajek razem z surowymi
jajkami,
koperkiem,
solą i
pieprzem.
Pieczareczki, jajeczka i
koperek.............................................Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę.
Wymieszane...........................................................Z jajeczno-pieczarkowej masy formujemy zgrabne kotleciki i każdy z osobna panierujemy.
Panierowanie...........................................................Dociskając by
bułka dobrze przyległa do masy.
Przed pieczeniem...............................Kotleciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu rumieniąc z obu stron.
Smażenie...........................................................Upieczone kotleciki przekładamy na talerz i podajemy bardzo gorące. Smacznego !
Kotleciki z
jajek.....................................................................
I jeszcze raz.........................................................................