Wykonanie
Kolejny
makaron, tym razem spiralki / fusilli w
trzech kolorach. Jest to jedno z dań, których czas przygotowania, jest równy czasowi zagotowania
wody na makron i jego gotowania, czyli bardzo szybkie. Może to szczegół, ale nie dla osoby, która wraca głodna z pracy i ma wyczarować "coś" szybkiego :)W innym
poście przygotowywałam
steki z
tuńczyka kupionego w mercacie w Barcelonie, to dopiero była przygoda - zachęcam do zaglądnięcia do postów, w których gotujemy rodzinnie w Barcelonie. Gotowanie tam było jednym z najważniejszych wydarzeń każdego dnia :)Składniki:1
cukinia pokrojona w plastry (najszybciej na tarce używanej na ogół do cięcia
ogórków na mizerię)puszka
tuńczyka ( nie
sałatkowy)1-2 ząbki
czosnkuoliwaparmezan do posypania
oregano,
sól,
pieprz2 cm
papryczki chillizielona
pietruszka pokorojona drobno
makaron fusilliPrzygotowanie:Gotuję makron zgodnie z przepisem, odcedzamDo gorącej
oliwy wrzucam
czosnek i papryczkę, po chwili dodaję
cukinię,
sól,
pieprz,
oregano do smaku. Duszę przez 5 minut.Dodaję rozdrobniony widelcem
tuńczyk (wyjęty z puszki i odsączony na sitku)Wrzucam
makaron do garnka z
cukinią i
tuńczykiem, dodaję
pietruszkę, mieszam i podaję każdemu na talerz.Posypujemy koniecznie
parmezanem, smacznego :)