Przepis podpatrzony u Gordona Ramsay`a. Przepis wydawał się ciekawy ale efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Rewelacyjne danie i rewelacyjne połączenie składników. Polecam warto wypróbować.Składniki:makaron na spaghetti2 - 3 łyżki bułki tartej1 łyżka oliwy3 - 4 ząbki czosnku1 papryczka chilli1 puszka sardynek w oliwie1 łyżeczka oreganorukolasólpieprzWykonanie:Na patelni rozgrzać około 1 łyżkę oliwy, dodać 1 - 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę podsmażyć uważając by nie spalić czosnek. Dodać bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem, prażyć aż się zarumieni.Bułkę przełożyć na ręcznik papierowy by wchłoną nadmiar tłuszczu.Makaron ugotować.Chilli umyć i oczyścić z pestek, 2 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę.Na patelni rozgrzać oliwę z sardynek, sardynki podzielić na mniejsze kawałki (można usunąć ości z sardynek).Do oliwy dodać chilli, czosnek i oregano, podsmażyć uważając by nie przypalić czosnku.Dodać sardynki, chwilę podsmażyć.Dodać ugotowany makaron i rukolę, dokładnie wymieszać.Makaron przełożyć na talerz i posypać wcześniej przygotowaną bułką tartą.