Wykonanie
Ta zupa jest banalnie prosta w wykonaniu, do tego pyszna i sycąca. Bardzo dobrze wpasowuje się w jesienną aurę, więc jeśli jeszcze nie próbowaliście, to mam nadzieję, że wkrótce się to zmieni:)2 duże
pory2 puszki
cieciorki1
ziemniak1 mała
marchewka (to moja inwencja;)3 ząbki
czosnkułyżka
masła2 łyżki
oliwy800 ml
bulionu warzywnego100 g
parmezanu (dałam
cheddar), startego
sól i
pieprz do smakuWarzywa umyłam, obrałam i pokroiłam.
Cieciorkę odcedziłam i przepłukałam
wodą.W rondlu rozgrzałam
oliwę z
masłem, następnie dodałam warzywa, chwilę podsmażałam, zalałam
bulionem i gotowałam na średnim ogniu do miękkości.Dodałam
cieciorkę i drobniutko posiekany
czosnek i gotowałam jeszcze przez chwilę.Połowę zupy umieściłam w blenderze i dokładnie zmieliłam, po czym ponownie połączyłam z niezmieloną częścią; doprawiłam
pieprzem i
solą.Zupę podałam w miseczkach, z dodatkiem
sera, kilku kropli
oliwy i świeżo zmielonego
pieprzu.