Wykonanie

Witam Kochani.Dzisiaj zrobiłam przystawkę z
sałatką, którą miałam okazję spróbować w restauracji sushi. Zaprezentuję ją Wam ponieważ warto naprawdę spróbować. Ma niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju smak. Na pewno zagości u mnie na stałe i mam nadzieję, że i Wy będziecie
mieli okazję ją spróbować.




składniki:-1 tuba
kalmara-1
jajko-
bułka tarta japońską-
mąka-
limonka-
sól różowa hawajska-świeżo zmielony
kolorowy pieprz-
olej sezamowy-
oliwa z oliwek z
cytryną-
olej
sposób wykonania:Umytą tubę kroimy w plasterki,następnie solimy,
pieprzymy i skrapiamy
sokiem z limonki.
Jajko solimy,
pieprzymy i dolewamy odrobinkę zimnej
wody , mieszamy widelcem.Gotowe
kalmary obtaczamy najpierw w
mące,
potem w
jajku,następnie w
bułce japońskiej.Na patelnie wlewamy
olej sezamowy,
oliwę z oliwek i zwykły
olej.
Kalmary smaży na gorącym
oleju z obu stron, aż będą miały złoty kolor.Na talerzyku układamy
sałatkę goma wakame a na
sałatkę po 3szt
kalmarów.Ozdabiamy ćwiartkami
limonki.Smacznego