SKŁADNIKI:450g mrożonego szpinaku4 jajka2 ząbki czosnkuszczypta soliszczypta pieprzuszczypta gałki muszkatołowej200 g serka kremowego150g sera gorgonzolla140 g wędzonego łososia w plastrachSzpinak rozmrozić na głębokiej patelni. Dodać sól, pieprz i zmiażdżony czosnek. Odstawić. Do ostudzonego szpinaku dodać żółtka. Całość dokładnie wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubite białka dodać do masy i delikatnie wymieszać.Powstałą masę wylać na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 10-15 minut. Wyjąć z pieca i pozostawić do ostudzenia.Serek wysmarować ostudzone ciasto szpinakowe. Wzdłuż krótszego boku ułożyć plastry wędzonego łososia.Całość zawinąć w roladę. Owinąć w folię spożywczą. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem kroję rolady na plastry.Smacznego! :)