Smaczna i pięknie się prezentuje. Polecam:)450 g mrożonego szpinaku4 jajka2 ząbki czosnku1/2 łyżeczki soliszczypta pieprzuszczypta gałki muszkatołowej300 g serka śmietankowego2 łyżki chrzanuokoło 200 g łososia wędzonego w plastrachSzpinak rozmrozić. Na gęstym sicie odcisnąć dokładnie wodę. Dodać żółtka, przeciśnięty czosnek, doprawić solą, pieprzem i gałką. Ubić pianę i delikatnie połączyć z masą szpinakową. Masę wylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia (ja piekłam na blaszce z wyposażenia piekarnika). Piec w 180 st około 20 minut. Po upieczeniu zdjąć delikatnie papier. Po wystudzeniu posmarować roladę serkiem zmieszanym z chrzanem, rozłożyć plastry łososia. Zwinąć roladę. Owinąć w folię spożywczą i odstawić na kilka godzin do lodówki.