Wykonanie
Dziś propozycja na obiad, który robi się naprawdę szybko. Ma świetny, oryginalny smak. Gwarantuję, że posmakuje całej rodzinie.Przepis znalazłam w serwisie puszka.pl .składniki:główka
brokuła4
jajkakostka
sera feta o obniżonej zawartości tłuszczupół opakowania dużego
jogurtu naturalnegook. 4
suszone pomidory2 łyżki dowolnych
otrębówoliwa do wysmarowania formy
sólpieprz czarny i
ziołowymajeranekzioła prowansalskieNa samym początku kroimy
brokuła na różyczki. Gotujemy je w lekko osolonej wodzie, do momentu aż zaczną robić się miękkie.
Potem odcedzamy
brokuły i po przestudzeniu kroimy je na małe kawałeczki.Kostkę
sera feta kroimy w drobną kostkę.W dużej misce bełtamy
jajka z
jogurtem. Dodajemy do tego
ser i pokrojone
brokuły.
Suszone pomidory kroimy na mniejsze części i dorzucamy do masy w misce. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy według uznania. Na sam koniec wsypujemy
otręby i jeszcze raz mieszamy.Formę do tart wysmarowujemy
oliwą i przekładamy do niej masę. Frittatę zapiekamy przez ok. 15 minut w 200 stopniach.Po wyjęciu kroimy zapiekankę jak pizzę. Podajemy ją na ciepło. Danie możemy zjeść z dodatkiem
chleba razowego.


