Makaron to jeden z moich ulubionych produktów, jednak nie próbowałam go jeszcze robić sama. W przyszłości zamierzam się podszkolić w tej kwestii i produkować własne ravioli, a tymczasem przepis na sos którym możemy uświetnić gotowy makaron ze sklepu.Składniki (na 2 porcje):- ok. 200 g ravioli (u mnie za nadzieniem serowym)- 2 czerwone papryki- pół puszki krojonych pomidorów- 1 łyżka koncentratu pomidorowego- 2 ząbki czosnku- 1 mała czerwona cebula- 1 łyżka oliwy- pół szklanki bulionu warzywnego lub wody- ok. 50 g fety- przyprawy: sól, bazylia, oreganoCzosnek siekamy drobno, cebulę i paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie. Po krótkim obsmażeniu dolewamy wodę/bulion, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykrywką. Gdy papryka zmięknie dodajemy krojone pomidory i koncentrat. Ravioli gotujemy, odcedzamy i mieszamy z sosem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy poruszonym serem feta i zapiekamy kilka minut w 200° C.Smacznego!