Wykonanie
środa, 28 września 2011Składniki:- 2
czerwone papryki- 1
papryka kolorowa (zielona, pomarańczowa bądź żółta)- ok. 4-5 średnich
pomidorów- główka
czosnku- 2 małe
czerwone cebule- ok 1 - 1,5 szklanki
bulionu-
przyprawy (
sól,
pieprz,
bazylia,
oregano,
tymianek,
papryka słodka,
papryka ostra)-
oliwa z oliwekPrzygotowanie:
Papryki pokroić w kawałki,
cebulę w ćwiartki,
pomidory przeciąć na pół odkrawając końce, z
czosnku odciąć czubek (zostawić w łupinkach). Wszystkie warzywa ułożyć na pergaminie polać odrobiną
oliwy i przyprawić. Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku ok. 50 minut, od czasu do czasu mieszając. Gotowe warzywa wrzucić do ciepłego
bulionu i zmiksować blenderem (wcześniej zdjąć skórkę z
pomidorów, po pieczeniu łatwo zejdzie). Wszystko doprawić do smaku.Najlepiej smakuje z
makaronem bądź paluchami serowymi.Smacznego!Inspiracja kuchenna zaczerpnięta stąd...There's always some truth behind 'just kidding'.Knowledge behind 'I don't know'.Emotion behind 'I don't care'.Pain behind 'It's okay'...