Przepis na te babeczki znalazłam na blogu moje wypieki . Smaczne cytrynowe babeczki, idealne do dekorowania.Składniki (wszystkie w temp. pokojowej):125 g jogurtu naturalnego75 g roztopionego masła2 jajkaskórka otarta z 1 cytryny150 g mąki pszennej1/2 łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soli125 g cukruJogurt wymieszać z przestudzonym masłem, dodać jajka, skórkę z cytryny i cukier. Roztrzepać. Do mokrych składników dodać suche i wymieszać od połączenia składników, nie za długo. Przełożyć masę do foremek na babeczki, ja użyłam formy do muffinów. Piec w temp. 170st. C około 25-30min, do suchego patyczka. Po wystygnięciu udekorować lukrem.Lukier:200g cukru pudrusok z 1 cytrynyCukier rozetrzeć z sokiem z cytryny. Gęstość regulować cukrem lub wodą Udekorować babeczki.