ßßß

Nie wyobrażam sobie Wielkanocy bez jajek. No ale przecież nie ja jedna;-). Spróbowałam eksperymentalnie farsz z dodatkiem kaszy kuskus i efekt był wyśmienity. Bardzo fajnie współgrały kuleczki kawioru z kuskusem w nadzieniu. Pięknie prezentowały się jajka w gniazdach łososiowych. Z pewnością będą ozdobą mojego świątecznego stołu.Dzięki temu przepisowi jak i 2 wcześniejszym (pasztet drobiowy i zupa) zostałam laureatem konkursu "Zostań mistrzem fotografii kulinarnej" i uczestniczyłam w warsztatach fotograficznych, z których relację napiszę w czasie późniejszym.
Składniki:50 g kaszki kuskus firmy Kupiec,3 jajka ugotowane na twardo,100 g łososia wędzonego w plastrach,majonez,sól, pieprz,kiełki rzodkiewki i słonecznika.Przygotowanie:Kuskus zalać bulionem tak, aby poziom płynu przekraczał o 0,5 cm poziom kaszki. Odstawić na 5 minut. Jajka przekroić na pół, wydrążyć żółtka. 2 plastry łososia pokroić w drobną kosteczkę. Wymieszać rozdrobnione żółtka z kaszką kuskus, łososiem, majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Na półmisku uformować gniazda z łososia i kiełków rzodkiewki, w środkach umieścić połówki jajek wypełnione farszem. Udekorować kawiorem i kiełkami słonecznika.