Wykonanie
Pozazdrościłam co poniektórym rolowania tortilli:-). Mając w lodówce resztki
kurczaka, paczkę tortilli i warzywa zrobiłam
młodej na kolację. Spałaszowała szybciutko i pytała czy jeszcze jest, ale
mięso całe zużyłam, a bezmięsnej nie chciała:-). Trochę jeszcze nieumiejętnie skręciłam placek, do tej
pory robiłam rożek, ale najważniejsze, że smakowało:-). Doskonały sposób na pozbycie się resztek lodówkowych, ale też alternatywa na podanie tego co zostało z dnia poprzedniego, żeby się nie powtarzać z obiadem:-).Składniki:1 tortilla gotowa,2 upieczone pałki
kurczaka,liść
sałaty,kawałek
papryki,kawałek
cebuli. na sos:1 łyżeczka
majonezu,
jogurt naturalny (ilość wg uznania),
śmietana 12% (ilość wg uznania),1-2 ząbki
czosnku (wg uznania),
kechup,
papryka słodka,
sól.Przygotowanie:
Mięso obrać od kości i podgrzać. Zrobić
sos czosnkowy z podanych składników, posmarować podgrzaną tortillę ( u mnie w mikrofali ). Ułożyć
mięso i pokrojone warzywa, zrolować. Przeciąć pod skosem na 2 części i zajadać:-).