ßßß Cookit - przepis na Kotleciki z łososia, kaszy jaglanej, cukinii i marchewki (bez glutenu, bez laktozy)

Kotleciki z łososia, kaszy jaglanej, cukinii i marchewki (bez glutenu, bez laktozy)

nazwa

Wykonanie

Jako dziecko nie lubiłam pulpetów, kotlecików - samo mięso, bez przypraw, j ałowe, niesmaczne i twarde. Inaczej będzie jeżeli dodamy warzywa - t akie danie wymaga wtedy mniej przypraw, są pulchne i rozpływają się w ustach i naprawdę się oprzeć żeby ich nie zjeść.
Do przygotowania kotlecików potrzebujmy:
- ok 400 g filetu z łososia (może być inna ryba)
- 1 szklankę kaszy jaglanej
- 1 cukinię, utartą i odsączona z nadmiaru wody
- 1 marchewka, utarta
- 2 jajka
- sól, pieprz
Ugotować szklanką kaszy jaglanej w około dwóch szklankach wody, można ją nawet rozgotować. Ostudzoną miksujemy i będziemy dodawać do kotlecików.
Z filetu zdjejmujemy skórę i rybę miksujemy na jednolitą masę (za pomocą blendera będzie najszybciej, ale możecie też rozgnieść widelcem). Dodajemy cukinię, marchew oraz przyprawy, wbijamy jajka i całość mieszamy rękoma. Połączyć z kaszą i formowac kotleciki.
Smażyć na patelni ok 10 minut z każdej strony na średnim ogniu
Źródło:http://szybkotaniosmacznie.blogspot.com/2014/12/kotleciki-z-ososia-kaszy-jaglanej.html