Wykonanie
Szybko i smacznie. Idealne do
wina.Możecie "kombinować" z nadzieniem - słodkim, wytrawnym,
ostrym.Co tylko dusza zapragnie.Puścić
wodze fantazji - czyli to co uwielbiam najbardziej w gotowaniu.
potrzebujemy:- opakowanie babeczek z kruchego ciasta/ciasta francuskiego (do dostania w lidlu)- ugotowane na twardo
jajka drobno posiekane-
pomidory (sam miąższ)-
majonez (można zastąpić
jogurtem lub 50/50 wymieszać)-
sól,
pieprz-
zioła (ja użyłam suszonych, ale świeże dadzą więcej aromatu):
koperek,
bazylia,
oreganoJajka drobno posiekać, dodać pokrojony w kostkę miąższ
pomidorowy (trzeba mocno odcisnąć nadmiar soku, unaczej nasze nadzienie będzie zbyt płynne).Dodać majonez/jogurt i wszystko wymieszać.Przyprawić i dodać
zioła.Na noc zostawić w lodówce do przegryzienia.Udekorować kawałkiem
sałaty i czegoś kolorowego np
rzodkiewką.
Życzę Wam smacznego!