U mnie sałatka z makreli to jedno ze stałych dań, pojawiających się na stole w ciągu tygodnia do pieczywa. Jej walory to bardzo dobry smak, wykonanie ze składników, które prawie zawsze są w domu i oczywiście ich niska cena. Bardzo polecam!Składniki1 wędzona makrela3 ugotowane na twardo jajka1 jabłko1 cebulaSos do sałatki z makreli3 łyżki jogurtu naturalnego lub chudej śmietany2 łyżeczki musztardy1 łyżeczka cukru lub miodusól, pieprz do smakuPrzygotowanie sałatki1. Makrelę dokładnie obieram ze skóry, ości i dzielę na mniejsze kawałki.2. Jabłko, jajka, cebulę kroję w kostkę (cebulę kroję najdrobniej) i dodaję do ryby. Ciut solę i mieszam całość.3. Składniki sosu dobrze mieszam i wlewam do sałatki. Mieszam całość. Próbuję. W razie potrzeby koryguję smak solą, cukrem, pieprzem.Smacznego!Dziękuję za ciepłe komentarze i polubienia.Pozdrawiam serdecznie Weronika