Wykonanie
Miałam na tą pastę nieziemską ochotę i „chodziła” za mną od dawna. Zawsze, kiedy jednak o niej myślałam, stawały mi przed oczami ości, którymi trzeba się zająć i starannie je wydłubać. No cóż, w końcu się zebrałam i jest!Składniki :2
wędzone makrele (nie za małe)4
jajka2
cebule6 małych/średnich ogóreczków kiszonych (możesz je zastąpić konserwowymi)łyżka
majonezu2 łyżeczki
musztardysól,
pieprz do smaku
Najrozsądniej jest na początku wstawić
jajka i ugotować je na twardo. A następnie –
rybkaReklamaNiby nic trudnego, ale na samą myśl trafienia na chociażby małą ość podczas konsumpcji… Staram się dlatego (prawie pod lupą 😉 ) znaleźć wszystkie niepożądane elementy… Ogóreczka kroimy w bardzo drobną kosteczkę , tak samo
cebulkę.
Ugotowane
jajka mielimy razem z
rybką w maszynce do
mięsa. I to był moment kiedy odnalazłam/wyłapałam ostatnie 3 wcześniej przeoczone ości. Uff – na szczęścieNa koniec, by wyszła cała
rybka, wsadziłam do maszynki kawałeczek
chlebka.Następnie (już nie mieląc) dokładamy pokrojonego ogóreczka i
cebulkę. Solimy oraz
pieprzymy do smaku. Całość wiążemy
majonezem i
musztardą.
Cudowna pasta!!!