ßßß Cookit - przepis na Pasta rybna z wędzonej makreli

Pasta rybna z wędzonej makreli

nazwa

Wykonanie

Miałam na tą pastę nieziemską ochotę i „chodziła” za mną od dawna. Zawsze, kiedy jednak o niej myślałam, stawały mi przed oczami ości, którymi trzeba się zająć i starannie je wydłubać. No cóż, w końcu się zebrałam i jest!
Składniki :
2 wędzone makrele (nie za małe)
4 jajka
2 cebule
6 małych/średnich ogóreczków kiszonych (możesz je zastąpić konserwowymi)
łyżka majonezu
2 łyżeczki musztardy
sól, pieprz do smaku
Najrozsądniej jest na początku wstawić jajka i ugotować je na twardo. A następnie – rybka
Reklama
Niby nic trudnego, ale na samą myśl trafienia na chociażby małą ość podczas konsumpcji… Staram się dlatego (prawie pod lupą 😉 ) znaleźć wszystkie niepożądane elementy… Ogóreczka kroimy w bardzo drobną kosteczkę , tak samo cebulkę.
Ugotowane jajka mielimy razem z rybką w maszynce do mięsa. I to był moment kiedy odnalazłam/wyłapałam ostatnie 3 wcześniej przeoczone ości. Uff – na szczęście
Na koniec, by wyszła cała rybka, wsadziłam do maszynki kawałeczek chlebka.
Następnie (już nie mieląc) dokładamy pokrojonego ogóreczka i cebulkę. Solimy oraz pieprzymy do smaku. Całość wiążemy majonezem i musztardą.
Cudowna pasta!!!
Źródło:http://bettycook.pl/2013/06/pasta-rybna-z-wedzonej-makreli