ßßß Cookit - przepis na Błyskawiczna pasta z twarogu i ryby

Błyskawiczna pasta z twarogu i ryby

nazwa

Wykonanie

Pewnie nie raz się zastanawiacie, co zrobić z twarogiem, który nie zawsze zaspokaja masze potrzeby smakowe. Jako wartościowy produkt, zwłaszcza dla młodszego pokolenia, potrzebującego mnóstwo białka ta propozycja połączenia z rybą wędzoną jest bardzo dobrym źródłem cennych wartości, zamiast nieciekawych wędlin i żółtych serów, gdzie aż roi się od konserwantów. Do takiej pasty świetnie nadają się sardynki, szprotki, czy makrela. Zaletą tej pasty jest bardzo dobry smak, łatwość i szybkość przygotowania.
Składniki:
około 150 gram dowolnej podwędzanej ryby
150 gram twarogu półtłustego
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka chrzanu
pęczek szczypiorku
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Jeśli są to sardynki lub szprotki z puszki to sprawa jest prosta. Polecałabym wówczas te w oleju. Wędzoną rybkę trzeba obrać ze skóry, kręgosłupów, głowy i ości. Zobacz, jak robię sałatkę na filmie
2. Miażdżymy wszystkie składniki (można użyć blendera, ale i bez niego tłuczkiem od ziemniaków robi się to dosłownie chwilkę) oprócz szczypiorku. Ten dodajemy na koniec i mieszamy z całością. Smacznego!!!
Źródło:http://kuchniatosztuka.blogspot.com/2013/12/byskawiczna-pasta-z-twarogu-i-ryby.html