Wykonanie
Pasty doskonały dodatek na śniadanko lub kolację. Bardzo często robię tzw. pastę "co się na
winie". Tym razem nie było
ryby w oleju więc poszła w pomidorach. W efekcie bardzo smaczna pasta. Polecam.
SKŁADNIKI1 puszka
sardynek w pomidorach1 pęczek
szczypiorku10 dag
twarogu4
jajkasól ,
pieprz1 łyżka
majonezuWYKONANIE:
Rybę wyjmujemy z puszki. nadmiar sosu wylewamy. Dodajemy ugotowane i przetarte
jajka,
twaróg.Wszystko dobrze rozgniatamy widelcem. Można zblendować. Osobiście wolę jak są wyczuwalne kawałki. Dodać posiekany
szczypior. Trochę posolić i popieprzyć. Tu zostawiam kwestie smakowe każdej gospodyni. Dodać
majonez. Wymieszać i gotowe.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.