Kolejna sałatka „grzechu warta” i wcale aż tak bardzo się nie grzeszy jedząc, bo niskokaloryczna.Tak więc dziś propozycja dla umiarkowanych grzeszników:)Składniki na 2 porcje:jaja na twardo 2 sztcukinia 1 sztszparagi białe 6 sztburaki czerwone ugotowane -1 sztpomidor 2 sztzielona cebulka 1 pęczeksól do smakuocet balsamiczny 1 łyżkakrem balsamico 1 łyżeczkapieprz czarny mielonyoliwa z oliwek 4 łyżkiPrzygotowanie:Buraczka- ugotowanego lub wcześniej upieczonego w piekarniku pokroić w plasterki.Cukinie umyć pokroić w plastry, posolić i poddusić na łyżce oliwy- najlepiej kilka minut pod przykryciem. Cukinia ma być al dente. Oskrobać szparagi, pokroić każdego na trzy części i poddusić podobnie jak cukinię. Umyć pomidora i pokroić w ósemki. Posiekać zieloną cebulkę.Na talerzu układać plastry buraczka, plastry cukinii, kawałki pomidora, pokrojone na ćwiartki jajka na twardo oraz kawałki szparagów. Całość posypać zieloną cebulkapieprzem a następnie skropić oliwą, octem balsamicznym oraz kremem balsamiczny. Polecam.