Wykonanie
Udusiłam „dziada”… tak mnie denerwował, denerwował, że nie zdzierżyłam i go udusiłam…. miałam co prawda inne
plany ale ostatnio jestem wybitnie w morderczym nastroju…. wszytko duszę.
Powiem szczerze mam jeszcze na oku kilku innych „dziadów” do zaduszenia… ale boję się wymiaru sprawiedliwości

Składniki:– karczek wieprzowy – 1 kg,–
seler naciowy – 1 cała roślina,–
koper włoski – 1 bulwa,–
czosnek – 1 ząbek,–
sos sojowo-grzybowy – 3 łyżki,–
olej do smażenia,–
sól do smaku,–
pieprz czarny mielony do smaku.Przygotowanie:
Mięso umyć i pokroić w plastry. Obsmażyć na
oleju z obu stron. Przełożyć do rondla. Posolić. Dodać posiekaną bulwę
kopru włoskiego oraz drobno pokrojone gałązki
selera naciowego.Zalać 300ml
wody, skropić
sosem sojowy, dodać zmiażdżony
czosnek i dusić pod przykryciem ok 25-30 minut. Gotowe
mięso doprawić do smaku
pieprzem. Sos można zagęścić
mąką lub pozostawić w wersji dietetycznej. Podawać dodatkowo, np. z
ostrym sosem
piri piri