Żeberka z grilla w pysznej marynacie z sosu sojowego, czosnku oraz miodu to świetna propozycja na obiad w plenerze. Podane z pieczonymi ziemniakami i surówką będą prawdziwą ucztą dla podniebienia.składniki na 5 porcji1 kg żeberek wieprzowych3 ząbki czosnku4 łyżki sosu sojowego3 łyżki miodu2 łyżki olejuszczypta soliczarny pieprzprzepisDo miski przeciskamy przez praskę ząbki czosnku, wlewamy sos sojowy, miód oraz olej, marynatę doprawiamy solą i czarnym pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy.Umyte żeberka kroimy na małe, zgrabne kawałki i smarujemy z obu stron marynatą. Tak przygotowane żeberka wstawiamy na 2- 3 godziny do lodówki.Po tym czasie żeberka układamy na ruszcie i pieczemy z obu stron około godziny.Od czasu do czasu żeberka smarujemy pozostałą marynatą.