Wykonanie
LeczoSkładniki1
cukinia (duża)2
papryki3
cebule4
pomidory600 gramów chudej
kiełbasy1 łyżeczka
papryki słodkiej1/2 łyżeczki
ostrej papryki1 1/2 łyżeczki
majerankusól,
pieprzSposób przygotowaniaKrok 1
Cukinię obrać ze skórki, pokroić na paseczki mniej więcej 3x1 cm. Wrzucić do dużego garnka z
wodą. Gotować na małym ogniu.Krok 2
Kiełbaskę pokroić w półplasterki, podsmażyć na patelni. Nie dawać żadnego tłuszczu, powinien wystarczyć ten, który ma w sobie
kiełbaska. ;) Wrzucić do garnka.Krok 3
Cebulę pokroić w półksiężyce i podsmażyć na patelni po
kiełbasie. Przełożyć do garnka. I dalej gotować.Krok 4
Paprykę pokroić w paseczki i wrzucić do garnka. To samo zrobić z
pomidorami.Krok 5Wszystkie warzywa wraz z
kiełbaską gotować pod przykryciem przez 20 minut. Przyprawić wg uznania.Krok 6Podawać z bułeczką. ;)