ßßß Cookit - przepis na Ogórkowa z pulpecikami

Ogórkowa z pulpecikami

nazwa

Wykonanie

1 , 5 litr rosołu
3-4 ziemniaki
3-4 ogórki kiszone
1 marchewka
1 cebula
300 ml śmietany
sól
pieprz
szczypta oregano
szczypta majeranku
szczypta bazylii
200 g mięsa mielonego
1 jajko
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Marchewkę pokroić w kostkę.
Rosół wlać do garnka, dodać ziemniaki i marchewkę, pokrojoną cebulę i zioła.
Gotować do miękkości warzyw, dodać ogórki. Mięso wymieszać z jajkiem doprawić o smaku solą i pieprzem, w razie potrzeby dodać bułki tartej łyżkę lub dwie , wyrobić i formować małe kuleczki wielkości orzecha laskowego. Wrzucać od razu do zupy, ostrożnie mieszać i gotować jeszcze przez chwilę, Na koniec dodać śmietanę (uprzednio do śmietany dodając nieco zupy dla zahartowania śmietany).
Opublikowany w
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2015/04/ogorkowa-z-pulpecikami.html