ßßß
Cookit - przepis na Suszona karkówka - domowy wyrób
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Suszona karkówka - domowy wyrób
Składniki
Karkówka
Cukier
Sól
Czosnek
Kolendra
Papryka
Jałowiec
Rozmaryn
Tymianek
Pieprz
Majeranek
Wykonanie
1 kg
karkówki
0,5 szkl
cukru
0,5 szkl
soli
czosnek
kolendra
papryka
jałowiec
rozmaryn
tymianek
pieprz
majeranek
Karkówkę
umyć osuszyć, Natrzeć
cukrem
, i zasypać resztką
cukru
w naczyniu.Przykryć i wstawić do lodówki na 36 godzin. Następnie
karkówkę
umyć pod bieżącą
wodą
, osuszyć i natrzeć
solą
, ponownie wstawić do lodówki na 36 godzin.Po tym czasie
karkówkę
ponownie umyć, osuszyć.
Zioła
utrzeć w moździerzu razem z
czosnkiem
, Natrzeć
mięso
i dobrze wklepać wszystkie
zioła
.Włożyć
mięso
do pończochy i zawiesić w ciepłym, przewiewnym miejscu na 10- 14 dni.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2015/01/suszona-karkowka-domowy-wyrob.html
Przepisy powiązane
Schab karkowy z pończochy
Karkówka pieczona w plastrach
Schab dojrzewający... etap I
Schab ze sliwkami
Karczek dojrzewający
Składniki powiązane (0)