Wykonanie
1 kg karczku0,5 szkl
cukru0,5 szkl
soliczosnekpieprzmajeranekczosnek niedźwiedzi
paprykakarkówka musi być raczej wąska a długa .. jak są grube potężne to nie biorę.1. umyć2. osuszyć
3. zasypać i otoczyć w 0,5 szkl
cukru, odstawić do lodówki na 24 godziny4. umyć5. osuszyć6. zasypać 0,5 szkl
soli i otoczyć porządnie by sie
solą okleiłoodstawić na kolejne 24 godziny7. umyć8. osuszyćprzygotować
zioła i
czosnek(
majeranek,
pieprz,
pieprz ziołowy,
papryka, może być
czosnek niedźwiedzi )
czosnek rozgnieść, wymieszać
zioła na talerzu i porządnie okleić nimi
mięso z każdej strony.9. włożyć do skarpetki , podkolanówki ..10. zawiesić w kuchni w przewiewnym miejscu.. może być pod sufitem, przy karniszu, niedaleko drzwi.. obojętne... i czekać .. 7-10 dni