ßßß Cookit - przepis na Boczek faszerowany

Boczek faszerowany

nazwa

Wykonanie

Kolejna propozycja domowej wędliny. Boczek jest dość tłustym mięsem, ale można trafić na naprawdę ładny kawałek.
boczek surowy ok. 1kg
2 ząbki czosnku
majeranek
ulubione zioła
pieprz, sól
Farsz:
80dag zmielonej łopatki
papryka świeża
sól, pieprz
Mięso z łopatki, wymieszać z drobno pokrojoną papryką, dosmakować solą i pieprzem. Farsz nakładać na boczek i zawijać wzdłuż dłuższego boku lub tylko na pół. Zawiązać sznurkiem i natrzeć czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem. Piec ok. 1-1,5h w 180 stopniach.
Źródło:http://ilovecooking92.blogspot.com/2013/04/boczek-faszerowany.html