ßßß Cookit - przepis na Schab ze sliwkami

Schab ze sliwkami

nazwa

Wykonanie

ok. 750 g schabu bez kości
duża garść suszonych śliwek
po kilka gałązek świeżego tymianku i rozmarynu
czosnek
kolendra
papryka
chilli
majeranek
gałka
sól, pieprz
Schab naciąć przez środek na szerokość ok. dwóch palców, nadziać śliwkami. Obsypać przyprawami i obłożyć gałązkami tymianku i rozmarynu. Owinąć w folię aluminiową i odłożyć do lodówki na minimum 3godziny.
Piec ok. 2 godzin w temperaturze 200 stopni, w foli, na brzegach lekko rozchylonej.
Po wystygnięciu pokroić w cienkie paski. Podawać na zimno lub podgrzane.
Smacznego!
Źródło:http://czympachnieuzakow.blox.pl/2009/06/Schab-ze-sliwkami.html