ßßß
1 główka kapusty młodej1 puszka pomidorów całych1 cebulaszczypta kminkusólpieprzpieprz ziołowy staropolski250 g młodych ziemniaczków małychkopereknatka pietruszkikawałek kiełbasy ok 200 g2-3 łyżki tłuszczu od pieczeni drobiowejKapustę poszatkować, zalać wodą i zagotować, odcedzić, dodać posiekaną cebulę, lekko rozdrobnione pomidory z puszki, pokrojoną drobniutko kiełbasę i przyprawy tłuszcz (ja dałam trochę z pieczeni) ale można przysmażyć kiełbasę i to wystarczy. Uzupełnić wodą. Gotować ok pół godziny. W tym czasie obrać ziemniaczki i ugotować osobno. Odcedzić. Przed podaniem na talerz kłaść 2-3 ziemniaczki przekrojone i zalać kapuśniakiem. Posypać natką pietruszki i koperkiem.