ßßß
Cookit - przepis na Zupa fasolówka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa fasolówka
Składniki
Wieprzowina - łopatka
Podwawelska
Fasola
Ziemniak
Marchew
Pietruszka
Cebula
Czosnek
Mąka
Sól
Pieprz
Majeranek
Bazylia
Natka pietruszki
Koper
Wykonanie
200 g
wieprzowiny łopatka
150 g
kiełbasy podwawelskiej
1 szkl drobnej
fasoli
3-4
ziemniaki
1
marchewka
1
pietruszka
1
cebula
2 ząbki
czosnku
2 łyżeczki koncentratu1 łyżka
mąki
sól
pieprz
majeranek
szczypta
bazylii
natka pietruszki
i
koper
Fasolę
namoczyć na całą noc.
Mięso
pokroić w kostkę i przyrumienić porządnie. przełożyć razem z tłuszczem do garnka z odcedzoną
fasolą
, na tej samej patelni przysmaczyć posiekaną
cebulę
i
czosnek
. Dodać do garnka, zalać
wodą
ok 2 l . Gotować ok 20 min.
Ziemniaki
,
marchewkę
i
pietruszkę
obrać i pokroić dodać do zupy, dodać
przyprawy
gotować do miękkości warzyw.
Mąkę
wymieszać z
koncentratem pomidorowym
i odrobiną
wody
, dodać do zupy i jeszcze chwilę pogotować.Posypać
natką pietruszki
i
koperkiem
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2013/11/zupa-fasolowka.html
Przepisy powiązane
Kapuśniak prosty przepis
Gulasz wieprzowy
Grochówka fasolowa
Węgierskie Smaki - BOGRACZ
Zupa fasolowa z ziemniakami
Składniki powiązane (0)