Wykonanie
Kup:
łopatka wieprzowa - 1/2 kg
marchewka - 2 duże
cebula - 1 duża
mąka - łyżka stołowa
pieprz,
sól,
pietruszkaZaczynamy.
Cebulę kroimy w piórka,
marchewkę w kostkę (wzdłuż na 4 części a
potem w kostkę). Warzywa podsmażamy w garnuszku na niewielkiej ilości
oleju. W
między czasie
mięso kroimy w większe kawałki i obtaczamy w
mące. Dodajemy do warzyw i całość dusimy zalewając 3/4 szklanki
wodą. Przyprawiamy i dusimy do wyparowania części
wody. Gotowe.Można podawać z
kaszą gryczaną luz z
ziemniakami.Smacznego życzy Blond Stefa :)
A teraz trochę o kocim życiu w naszym domu.Ach te poranki. Czy wasze wyglądają podobnie? U nas wszystko x2... Kocham moje pieszczochy ale nad ranem takie rzeczy?!TAKA SYTUACJA.....Pozdro !!! :)