Wykonanie
600 g
mięsa mielonego z
łopatki1
jajko
1
bułkapieprzsólpieprz ziołowyszczypta
majerankuszczypta
oreganobułka tarta do panierowaniatłuszcz do smażenia150 g
szpinaku (mrożony)2 ząbki
czosnku1/3 szkl
bulionumakaron szerokie falowane wstążki
Makaron ugotować w osolonym wrzątku, przepłukać zimną
wodą i odcedzić.
Mięso mielone wymieszać z
przyprawami jajkiem i namoczoną , odciśniętą
bułką.

Formować małe kuleczki, wielkości klusek śląskich, panierować w
bułce tartej i usmażyć obracając ze wszystkich stron, zdjąć z patelni, na ten sam tłuszcz włożyć
szpinak , dodać posiekany
czosnek i chwilę smażyć, podlać
bulionem , doprawić
solą,
pieprzem, i
majerankiem, Na wierzch włożyć pulpeciki przykryć pokrywką i potrzymać na ogniu ok 5 min. Pulpeciki ze
szpinakiem przełożyć do
makaronu i chwilkę podgrzać.