cukinia ok 300 g1 jajko2 łyżki mąkiszczypta soli czosnkowejszczypta bazyliipieprzkilka plasterków pomidora1 łyżka startego żółtego sera1 łyzka olejuCukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać jajkoolej, sólczosnkową, mąkę i pieprz do smaku, dobrze szybko wymieszać i wyłożyć na rozgrzaną patelnię. Położyć na wierzchu plasterki pomidora i posypać bazylią. Zmniejszyć ogień i smażyć aż do zrumienienia spodu. przesunąć placek na talerz posypać żółtym serem i wstawić do piekarnika lub mikrofali z grillem i zapiec ok 5 minPrzed podaniem polać keczupem.Drugi sposób równie smaczny to dodanie więcej dodatków, wędlina, oliwki, marynowany czosnek ..Można tak kombinować wedle gustu i smakuPrzepis opublikowany w