Wykonanie
warstwa
mięsna2 udka1
cebula3 ząbki
czosnku2 łyżki
bułki tartejpół łyżeczki
imbirusólpieprzszczypta
curry1
jajkowarstwa marchewkowa2
marchewki1 łyżeczka koncentratuwarstwa szpinakowa200 g
szpinaku1
jajko2 ząbki
czosnkupół
cebulisólpieprzUdka, jedną
cebulę i
marchewkę ugotować z dodatkiem przypraw jak do rosołu.
Mięso oddzielić od kości włożyć do robota, dodać ugotowaną
cebulę, zmięty
czosnek,
imbir,
curry,
sól i
pieprz oraz
jajko i dobrze zmielić . Masę
mięsną wyłożyć na lekko natłuszczoną folię i ręką w rękawicy foliowej również zwilżoną w
oliwie uformować prostokąt o wymiarach ok 35x20 Do pojemnika robota ( nie musimy go myć po
mięsie) włożyć
marchewkę ugotowaną w rosole i łyżeczkę koncentratu, zmielić i rozsmarować na
mięsie. Na koniec do robota włożyć
szpinak,
jajko, zeszkloną
cebulkę razem z
czosnkiem,
sól i
pieprz do smaku i również zmielić. Rozsmarować trzecią warstwę i przy pomocy folii na której leży zwinąć roladę podkładając równocześnie folię aluminiową w którą zawiniemy roladę i włożyć do podłużnej blaszki keksówki, piec w temp 200 st ok 40 min. ostatnie 15 min piec z rozerwaną folią aluminiową i odkrytą by się przyrumieniła. Podawać z młodymi ziemniaczkami i
pomidorami.