ßßß


warstwa mięsna2 udka1 cebula3 ząbki czosnku2 łyżki bułki tartejpół łyżeczki imbirusólpieprzszczypta curry1 jajkowarstwa marchewkowa2 marchewki1 łyżeczka koncentratuwarstwa szpinakowa200 g szpinaku1 jajko2 ząbki czosnkupół cebulisólpieprzUdka, jedną cebulę i marchewkę ugotować z dodatkiem przypraw jak do rosołu. Mięso oddzielić od kości włożyć do robota, dodać ugotowaną cebulę, zmięty czosnek, imbir, curry, sól i pieprz oraz jajko i dobrze zmielić . Masę mięsną wyłożyć na lekko natłuszczoną folię i ręką w rękawicy foliowej również zwilżoną w oliwie uformować prostokąt o wymiarach ok 35x20 Do pojemnika robota ( nie musimy go myć po mięsie) włożyć marchewkę ugotowaną w rosole i łyżeczkę koncentratu, zmielić i rozsmarować na mięsie. Na koniec do robota włożyć szpinak, jajko, zeszkloną cebulkę razem z czosnkiem, sól i pieprz do smaku i również zmielić. Rozsmarować trzecią warstwę i przy pomocy folii na której leży zwinąć roladę podkładając równocześnie folię aluminiową w którą zawiniemy roladę i włożyć do podłużnej blaszki keksówki, piec w temp 200 st ok 40 min. ostatnie 15 min piec z rozerwaną folią aluminiową i odkrytą by się przyrumieniła. Podawać z młodymi ziemniaczkami i pomidorami.
