3 udka1 marchewkapół cebuliłyżeczka kucharkaszczypta currypieprz do smaku2 łyżki sosu sojowego1 jajko2 łyżki bułki tartejnadzienie szpinakowe :200 gr szpinaku1/4 cebuli1 łyżka oleju sezamowego1 łyżka sosu sojowegoszczypta czosnku granulowanegododatkowo 6 jajek ugotowanych na twardoziarno sezamu do panierowaniaolej do smażeniaUdka oczyścić i zdjąć skórkę, ugotować w rosole z marchewkącebulą, kucharkiem i szczyptą curry.Wyjąć i ostudzić. Oddzielić mięso od kości włożyć do pojemnika robota, dodać marchewkę z rosołu i cebulę oraz surowe jajkosos sojowy i bułkę tartą.wszystko zmiksować na jednolity pasztet.Szpinak obgotować i posiekać, jeśli mrożony to rozmrozić i odlać nadmiar wody.Na patelni przysmażyć na oleju sezamowym drobno posiekaną cebulkę, dodać szpinak i przyprawić pieprzemczosnkiem i sosem sojowym.. poddusić kilka minut i odparować nadmiar płynu.Przygotować sobie spory kawałek folii na którym kłaść po ok 2 łyżki pasztetu z udek, rozpłaszczyć na wielkość złożonej dłoni, na wierzch ułożyć warstewkę szpinaku. Na środku ułożyć jajko ugotowane na twardo i przy pomocy foli uformować kulkę zamykając jajko i szpinak w środku.. delikatnie wyjąć i opanierować w sezamie , smażyć ze wszystkich stron w nieco głębszym oleju .. ok 1 cm od dna.Podawać z ryżem na sypko. świeżymi pomidorami i sałatą .. dodatkowo podać łyżeczkę chrzanu wasabi.